Még idén megszépül a Tripammer utcai ravatalozó is

Igaz, a munkák kisebb része áthúzódik majd 2015-re, de a felújítás nagy részével már idén végezhetnek a kivitelezők, ha a képviselők elfogadják a csütörtökön e témában eléjük kerülő anyagot.

A munkák tagolására azért van szükség, mert az idei költségvetés erre a célra 45 millió forintot biztosít, de a tényleges költségek elérik az 53 milliót. A felújítás praktikus, gazdaságossági okokból ténylegesen a kiskanizsai új ravatalozó elkészülte után kezdődhet. Ugyanis az átépítés időszakában a ravatalozó nem lesz használható, erre az átmeneti időszakra azt a pavilont telepítik majd át a Tripammer utcába, mely a következő hónapokban a kiskanizsai búcsú szertartásoknak ad helyet. (Erről szóló írásunk itt érhető el: http://www.8800.hu/aktualis/kiskanizsai-temeto-hamarosan-kesz-az-ideiglenes-ravatalozo/

ravatalozó1A városi temető ravatalozója, mely az 1930-as években épült, a munkák során kívül-belül megújul. A munkát az esztendő III. negyedévére ütemezik, azaz a már megszépült ravatalozó a téli időszakban már alkalmas lesz a kegyeleti szertartások megrendezésére. A beruházás kisebb része marad jövőre, amikor felújítják az épület előtti teret és a szabadtéri ravatalozót is.