Maholnap egy éves késésben a városi temető ravatalozójának felújítása

bele1A Tripammer utcai temető ravatalozójára építészeti és belsőépítészeti okokból is régóta ráférne a renoválás . Tavaly az önkormányzat szerepeltette is a beruházások listáján ezt a munkát, 35 milliót szánva az építkezésre. De időközben kiderült, ennyi pénz kevés a munkára. A csúszást „segítette” az is, hogy a kiskanizsai új ravatalozó építése sem az eredetileg elképzelt tervek szerint haladt, így az ott felépített ideiglenes ravatalozót nem lehetett időben áttelepíteni a városi temetőbe.

A kiskanizsai ravatalozó időközben elkészült, s néhány hete már új helyén, a temető központi épülete melletti terülten, a fenyők árnyékában áll az ideiglenes ravatalozó is. Ebből sejthető, hogy most már talán indulhat a felújítás. De hogy az épület renoválása ténylegesen mikor kezdődik, erről keveset tudni. Az önkormányzat idei költségvetéséből kiderül, hogy idén már 45 millióra taksálják a munkát, az elfogadott közbeszerzési terv szerint az építés közbeszerzési eljárásának már az első negyedévben meg kellett volna kezdődnie. Az ezekkel e témákkal foglalkozó szakbizottság még januárban foglalkozott is az eljárás megindításával, de azóta néma csönd…

bele2Mivel a beruházás nagysága nem éri el a törvény által meghatározott szintet, az önkormányzat nem köteles arról tájékoztatni a nyilvánosságot, hogy kiktől kért ajánlatot. De arra köteles lenne, hogy az eljárás eredményéről közleményt adjon ki. De még ez sem történt meg. Ebből arra lehet következtetni, hogy csak úgy, mint a legtöbb városi beruházásnál, itt sem ment, megy minden simán.

Egyébként az ideiglenesnek szánt ravatalozó szép. Akár még azt is érdemes lenne végiggondolni, hogy a renoválás után is megmaradjon, s igény szerint fogadjon búcsúztató szertartásokat.