Ravatalozó – idén is elmarad a felújítás

Lassan már két éve, hogy az önkormányzat jóváhagyta a Tripammer utcai ravatalozó felújítását. De a tervekbe már a kezdet kezdetén hiba csúszott, ugyanis a kalkulált, és a kivitelezésre jelentkező vállalkozók által számított költségek más-más végeredményt mutattak. Emiatt az elmúlt hónapokban lezajlott közbeszerzési eljárást is eredménytelennek kellett nyilvánítani, az erről szóló hivatalos közlemény néhány napja jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Az eredetileg, a város költségvetésében 35,5 millióra taksált felújításra négy társaság is jelentkezett, de, a hivatalos szöveg szerint: „egyik ajánlattevő sem tett a rendelkezésre álló anyagi fedezet mértékére tekintettel megfelelő ajánlatot”.

Úgy tűnik, az önkormányzat nem tehet mást, mint hogy újra gondolják, számítják a ravatalozó felújításának költségvetését. Hogy mi mindent kellene elvégezni az egyre siralmasabb állapotban lévő épületen és környezetén, arról itt talál az olvasó bővebb információt: http://kozbeszerzes.hu/adatbazis/mutat/hirdetmeny/portal_18012_2015/

A cikk feletti kép, melyen a ravatalozó elképzelt belső tere látható, a felújítási terv kapcsán készült előterjesztésből származik.