Mégis Szent Apollónia győzedelmeskedik?

Lehet, hogy nem sokáig lesz az agancstalan szarvas fej a 8800.hu-n a gondozatlanság, elhanyagoltság jelképe. Ugyanis a hír felkeltette azok érdeklődését, akik egy ilyen pótlásban a leginkább tudnak segíteni. A Zalaerdő Zrt illetékesei megkezdték az egyeztetéseket az érintettekkel, hogy a náluk meglévő „tartalékokból” mielőbb pótolható legyen az agancs. beleMint kiderült ez nem is egyszerű, mert agancs ugyan van bőven, de a hivatalok útvesztőin át kell azokkal vergődni. Az adminisztratív teendőkön túl arra is ügyelni kell, hogy az új fejdísz hasonló legyen az előzőhöz. Szerencsére vannak régi fotók még abból az időből is, amikor ez az épületdísz eredeti helyén az akkor még kétemeletes Aranyszarvas szálloda oromzatát díszítette, így nincs akadálya annak, hogy a korábbihoz hasonló ágazatú agancsot kapjon a most díszét nélkülözni kénytelen fej – talán még idén.
( Aki nem érti, mi az összefüggés Szent Apollónia freskója és az agancstalan szarvas feje között, annak ajánlom figyelmébe ezt a bejegyzést: http://www.8800.hu/szolj-hozza/szent-apollonia-es-az-agancs-nelkuli-szarvas/)

A szerkesztő megjegyzése: örülünk, ha a szarvas visszakapja díszét, mi pedig veszítünk egy jelképet. De Szent Apollónia nem marad pár nélkül, mert sajnos még vannak tartalékaink.