Megnyílt Nagykanizsán a Botos András Ökölvívó Akadémia

 Tizenegy ifjú tehetség, köztük egy nagykanizsai lány kezdi meg felkészülését a sport karrierre a nagykanizsai ökölvívás utánpótlás bázison, melyet pénteken délelőtt avattak fel. 

avatásA két ringes edzőtermet a s hozzá kapcsolódó kiegészítő tereket a volt Leánykollégium ebédlőjében alakították ki egy országos program keretében.  Az ország négy pontján  (Nagykanizsán, Hajdúszoboszlón, Győrben és Budapesten) komoly állami támogatással létrehozott akadémiák kitalálója, dr. Csötönyi Sándor,  a  Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke  avató beszédében elmondta, nyolc pályázó volt a négy helyre, s abban, hogy ezek közé Kanizsa is bekerült, a helyi kiváló szakmai munka és a város hozzáállása mellett az is közrejátszott, hogy ő személy szerint is erősen kötődik Kanizsához, hisz 1963-ban itt lett egy országos vidék bajnokságon először bajnok.

Botos András

Botos András

A megnyitón bemutatták az akadémia 11 versenyzőjét is, akik iskola rendszerű programban vesznek itt részt, azaz itt a városban járnak iskolába, s mellette az olimpikon Botos András és segítői közreműködésével készülnek a versenyekre. Alig egy hónap múlva egyébként a kanizsai közönség is megismerkedhet e sportolókkal, hisz az utánpótlás korúak olimpiáját Nagykanizsán rendezik április közepén.