Mi vár ránk a héten?

Azaz ha van egy kis szabadidőnk, mivel érdemes kitölteni.
Szinhaz_Orlai_Produkci_Hitted_volnaNos, ma, akinek van bérlete, színházba mehet. A Hevesi bérlet gazdáit három igazi nagyágyú várja. Hernádi, Kern a színpadon, Verebes pedig rendezőként a Hitted volna? című vígjátékban. Akinek nincs bérlete, talán pályázhat egy pótszékre.
Kedden is színház! Helyi tehetségek, a Harmónia társulat tagjai mutatják be 18 órakor a Medgyaszay házban a Játékbolt című egyfelvonásos, melynek írója és rendezője is Kurta Lilla. Akiket a szép szőttesek vonzanak, nekik a kedden fél hattól a HSMK-ban a helyük, ahol ekkor nyílik a 20 ÉVES A HSMK SZÖVŐMŰHELYE tárlat.
A miklósfaiak kedden tartják 1956-os megemlékezésüket. A forradalom tiszteletére fél ötkor kopjafát avatnak és koszorúznak.
Október 23. szerda – a már kialakult szokásnak megfelelően emlékezik a város. 1956-szoborTérzene, majd koszorúzás az 1956-os emlékparkban, aztán 10 órától ünnepi műsor a Művelődési Központban. Este pedig fáklyás emlékséta. Az ünnep egy kicsit folytatódik 24-én délután is, amikor az ifjúsági színházi bérlet keretében a Harsányi Gábor rendezte PESTI SRÁCOK című musical kerül színre a HSMK-ban. Ugyancsak csütörtökön civil kezdeményezés nyomán egy új, beszélgetős programsorozat indul a Plakátházban. 7669_rakonczay2A Kincskereső esték első vendégei: Rakonczay Gábor evezős rekorder, Kötő István lelkész, és Péter Zsolt alezredes kiképzőtiszt.
Szombaton az egykori vegyisek, olajosok tartják öregdiák találkozójukat egykori iskolájuknál, illetve a Medgyaszay házban. A vasárnap a szolidaritásé. Szinte az egész Kárpát-medencében, ahol magyarok élnek, szimpátia megmozdulásokat tartanak, csatlakozva a Székelyek Nagy Meneteléséhez. A kanizsai menet 16 órakor indul a rendező Thúry Baranta Közösség Csengey út 31. szám alatti barlangjától.