Mikor jön a kéményseprő? Fontos, pénzt érő információ!

A Kormány 2016. január 1-i hatállyal a Katasztrófavédelmi Főigazgatásra bízta a kéményseprés ellátását. Ettől az időponttól e közfeladat -bizonyos feltételek teljesülése esetén- a lakosságot ingyen illeti meg. Az ingyenességet biztosító feltételek egyike, hogy a szolgáltatást csak előre meghirdetett időpontban lehet igénybe venni. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még a múlt év végén megküldte az előzetes ütemtervet az önkormányzatoknak. A tájékoztató felkerült a kanizsai önkormányzat hivatalos oldalára is. Igaz, aki el akarna igazodni rajta, annak kell némi idő, mert arra már nem jutott energia a Városházán az év végi hajrában, hogy az adathalmazból kibányásszák a csak Kanizsára vonatkozó sort. Mi egy kicsit beleástunk az egyébként az egész megyére vonatkozó táblázatba, s a Nagykanizsára vonatkozó sorban az alábbiakat találtuk:

Nagykanizsán az előzetes tervek szerint január  15-31.; április 1.-május 31.; aug 10-31; október 10-31. közötti időszakokban végzik majd a sormunkákat, azaz a kémények ellenőrzését, esetleges tisztítását.

Mivel a táblázatban nincs további információ az ütemezésről, a fentiek alapján pedig nem deríthető ki, hogy mondjuk Palinban, vagy Miklósfán mikor várható a kéményseprő, vélhetően a későbbiek során újabb tájékoztatókat adnak majd ki. (Bár a január 15-éhez képest mintha késében lennének az illetékesek.)

A kéménysepréssel kapcsolatos új tudnivalókról, pl. az ingyenesség szabályairól korábban itt írtunk: http://www.8800.hu/aktualis/tudta-mostantol-ingyen-jon-kemenysepro/