A nagykanizsai gyár is része a General Electric LED-alapú komplex világítási rendszereket fejlesztő programjának

Közintézményi, üzleti és közvilágítási célokat szolgáló LED-alapú komplex világítási rendszereket fejleszt a GE Hungary Kft., a programot a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) közel 980 millió forinttal támogatja.

A program a tervek szerint 2016. március 31-én zárul. A vállalat a projekt megvalósítása során magyar egyetemekkel, kutatóintézetekkel és innovatív kisvállalkozásokkal működik együtt. A program keretein belül megvalósuló fejlesztések nagy része a vállalat üzemeiben hasznosul majd, s jelentősen növelik a Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek versenyképességét a világpiacon – közölte a cég.

A kezdeményezésben kiemelt szerepet kap a világítástechnikai üzletág budapesti székhelyű Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régiós központja is, mivel az idehaza gyártott új termékeket a cég globális értékesítési hálózatán keresztül exportálják világszerte.

A vállalat fényforrás üzletága öt magyarországi városban hat gyárral van jelen. Az üzletág több mint 6000 embert foglalkoztat Magyarországon.

A vállalat 2011-ben, Budapesten nyitotta meg európai Világítástechnikai Bemutatóközpontját, majd egy évre rá a nagykanizsai gyárában megnyitotta európai LED Kiválósági Központját.