Négyen vertek egyet – 20 percig tartott a győzelmi mámor

 A gyanú szerint egy 27 éves zalaszabari, egy 28 éves zalabéri, egy 34 éves batyki és egy 41 éves zalabéri férfi 2014. szeptember 8-án 9 óra 30 perc körüli időben egy zalabéri étterem parkolójában annyira megvert egy 33 éves zalaszabari férfit, hogy az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A négy férfit a zalaszentgróti rendőrök alig húsz perc múlva elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekményeket részben elismerték. Egyikük elmondása szerint a konfliktus úgy kezdődött, hogy a 33 éves zalaszabari férfi megjelent otthonában egy fából készült baseballütővel, és egy korábbi rendőrségi eljárást kért számon, majd az ütővel rácsapott az udvarban álló autóra, melynek a karosszériája behorpadt, ezt követően a házigazda csuklóját és lábát ütötte meg. Ekkor a férfitől elvették az ütőt, majd elzavarták, azonban autóját otthagyta a ház előtt, ezért keresni kezdték a faluban. Nem sokkal később egy fogadó parkolójában találtak rá, ahol ismét elvették tőle a baseballütőt és egy gereblyét, majd újra megverték.

A négy férfi ellen a Zalaszentgróti Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya csoportos garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.