Nekünk a tenger a Balaton….. – Kedvező balatoni főszezonra számít az Magyar Turizmus Zrt.

Zalai települések a legnépszerűbbek között.

Az eddigi eredmények alapján a MT Zrt. arra számít, hogy a nyári főszezon is jól alakul a Balaton régióban; a partnerek kedvező előfoglalási adatokról számoltak be, a Balaton magas vízállása jó feltételeket teremt ahhoz, hogy a víz minősége kitűnő maradjon – mutat rá keddi hírlevelében az MT Zrt.

Balatoni_horgászA KSH adatai szerint 2013-ban a régió kereskedelmi szálláshelyein 5,3 százalékos növekedés volt az előző évhez képest. A kedvező tendencia 2014 első négy hónapjában is folytatódott: a Balaton régióban 2014. január-áprilisban 10,5 százalékkal több vendéget és 7,5 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.    Kiemelik, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján a Balaton a legnépszerűbb turisztikai régió a belföldi utazók körében, a külföldi vendégforgalom tekintetében pedig Budapest után a második leglátogatottabb turisztikai célpont. A legnépszerűbb magyarországi városok listáján is több város szerepel a Balaton régióból: Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros, Balatonszemes, Keszthely.

A vízparti utazások jellemzőinek köszönhetően az átlagos tartózkodási idő – 3,4 nap – meghaladja az országos átlagot – emeli ki a közlemény.

Az MT Zrt. kiemelten kezeli a Balaton régió népszerűsítését – jelezték a hírlevélben. A társaság nemzeti turisztikai marketingtervben is kiemelt régióra fókuszálva egész évben számos akciót és kampányt bonyolít le bel- és külföldön, együttműködésben az érintett szakmai szervezetekkel és turisztikai szolgáltatókkal.

A www.itthon.hu oldal Nyár – 2014 menüpontjában lehet válogatni egyebek között a legjobb strandok, a nyár legjobb kulturális, gasztronómiai és családi fesztiváljai között.