Nyert, mégsem kell a Kanizsa Újság a Pannon Lapok Társaságának

Mint ahogy azt már korábban megírtuk (http://www.8800.hu/aktualis/tenyleg-viszi-zalai-hirlap-kanizsa-del-zalai-hetilapot/ ), egy teljesen egyértelműen irányított, kizárólag a Zalai Hírlap kiadója, a Pannon Lapok Társasága által megnyerhető közbeszerzési eljárással  keresett új kiadót a Kanizsa Hetilapnak (vagy azzal azonos funkciójú hetilapnak) a nem oly rég életre hívott, a kanizsai önkormányzat tulajdonában lévő, s a helyi sajtó megreformálását zászlójára tűző Kanizsa Médiaház Kft. A pályázat annak rendje-módja szerint le is bonyolódott, határidőre megérkezett az érvényes pályázat a Pannon Lapok Társaságától, már csak a szerződés aláírás lett volna hátra,( ennek határideje augusztus 1. volt) s indulhatott volna az új arculatú, tartalmú lap.

De közben valami történt a PLT-nél.

Hogy pontosan mi, arról információ hiányában arról csak találgatni lehet (időközben új tulajdonoshoz került a PLT, erről itt írtunk: http://www.8800.hu/aktualis/uj-gazdaja-lesz-zalai-hirlapnak-es-kanizsa-hetilapnak/ ). A lényeg, ahogy ez a mai Közbeszerzési Értesítőben is olvasható: „A nyertesként kihirdetett fenti Ajánlattevő az ajánlati kötöttség ideje alatt többszöri kérésre sem írta alá a szerződést.”

Azaz a PLT-nél meggondolták magukat.

Ez igazán nem volt szép azok után, hogy gyakorlatilag csak a névjegyüket kellett benyújtani a több mint 100 milliót érő munkáért.

Az köztudott Nagykanizsán, hogy a Zalai Hírlap és a város, illetve annak önkormányzata között nem felhőtlen a kapcsolat. Mi lesz ezek után?

Persze lehet, hogy az egész előttünk zajló eseménysor is a játék része, ahogy az volt a pályázat is. Lehet, hogy a Pannon Lapok Társasága, ezen belül a Zalai Hírlap új tulajdonosa más, a korábbitól eltérő – vélhetően számára kedvezőbb- feltételeket szeretne szerződni. Majd meglátjuk! Ha azok is úgy akarják, akik irányítják a helyi újság jövőjét.