Ökölvívás – kanizsai sikerek, korosztályos arany- és ezüstérmek

A Nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémia csapata két korosztályos országos bajnokságról arany- és ezüstérmekkel tért haza.

Botos András vezetőedző tanítványai a szigetszentmiklósi junior országos bajnokságon három ökölvívóval szerepeltek. Az 54 kilogrammban induló Kovács László és 48 kilogrammos Székely Ádám sorsolása nem sikerült épp a legjobban, ugyanis rutinosabb válogatott versenyzőkkel találkoztak, akiktől kikaptak, így idő előtt búcsúztak. A 46 kilogrammos Virth Rajmund viszont jól menetelt a döntőig, ahol egy kaposvári fiatallal mérkőzött. Hiába küzdött erőn felül, ezúttal kikapott, s ezüstérmes lett.

Eger a serdülő, a junior, az ifjúsági és a felnőtt országos bajnokságnak adott otthont. A kanizsai akadémisták közül ezúttal a lányokra kellett figyelni. A serdülő 46 kilogrammos Benkő Klaudia jól küzdött a döntőben, ám egy kőszegi az útját állta, s pontozásos vereséget szenvedett, így második lett. A szintén serdülő, 48 kilogrammos Kondákor Emília viszont megállíthatatlannak bizonyult. A döntőben harcos bokszolással nagy riválisát, egy kőszegi lányt győzött le, s országos bajnoki címet szerzett. A junior kategóriában induló, 48 kilogrammos Károlyi Gabriella csakugyan kiválóan helyt állt az aranyéremért folytatott csatában. Olyannyira, hogy debreceni ellenfelét idő előtt leléptették, így a kanizsai akadémista érdemelte ki a bajnoki címet. A Nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémia csapata az egri viadalon kitűnő formában volt, ezt bizonyítja az is, hogy az együttesek között a második helyet szerezte meg.