Szezon előtti felújítások a Csónakázó tói és a balatonmáriai táborban

bele1Most még üres a csónakátázó tónál lévő épület, de már csak két hét, és vége a tanévnek, indul a táborozási szezon. A számos civil kezdeményezés mellett a város két létesítményt működtet ilyen céllal, ezekben a napokban mind a kettőben folynak az előkészületek a gyerekek fogadására.

A Csónakázó tónál lévő Napközis Tábor már a szünet első napjától frissen festve várja gyerekeket. A tapasztalat az, hogy eleinte nem ritka a naponkénti 80-90 napköziző sem, aztán a nyár végére már megfeleződik a létszám.

bele2A város idén 4 millió forintot tud költeni a tábor karbantartására, felújítására. Idén az alapvetően egy nagy –ajtó-ablakmázolásra, falfestésre elegendő, emellett megjavítják a kerítést és rendbe teszik a veszélyessége miatt már régóta elkerített szennyvíztároló fedőlapját is.

A Balatonmáriai Gyermek- és Ifjúsági Tábor június 23-tól 8 turnusban több mint 400 gyermeket fogad majd, közülük több mint másfélszázan térítés nélkül vehetnek részt egy kis balatoni pihenésben. A máriai tábor karbantartására idén 3 millió forint jut, ebből elsősorban a központi – ebédlő – épület és a fürdő kisebb javításait, festését tudják elvégezni.

Márián idén is lesz Testvérvárosi tábor, amikor – július végén – Kanizsa testvérvárosaiból fogadnak gyerekeket. Idén Magyarkanizsáról és Kovásznáról, illetve Togliattiból várnak diákokat egy hetes balatoni nyaralásra.