Ravatalozó felújítás – újabb csúszás

Még május közepén foglalkoztunk a kanizsai közbeszerzések körüli, a laikusok számára érthetetlen furcsaságokkal, illetve azzal, hogy ezekről alig-alig jut el érdemi információ a lakossághoz.

Nos, most egy apró titokról fellebbent a fátyol. Május 27-én ezt írtuk: „Ugyancsak ma, de már nem először téma lesz a ravatalozó felújítása is. Két előterjesztés is ezzel foglalkozik. Az egyikben megindítják a közbeszerzési eljárást, a másikban már eredményt is hirdetnek. Ugye értik?”

Most már, miután megjelent a Közbeszerzési Értesítőben, tudható: sikertelen volt a Tripammer utcai ravatalozó felújítására kiírt pályázat.

Az eredeti tervek szerint már tavaly végeztek volna a munka nagy részével, de végül az egészet áttolták az idei évre. Most pedig úgy tűnhet, még az idei megvalósítással is gond lehet….

Az önkormányzat Közbeszerzési Bizottsága május 27-i ülésén – bár öt jelentkező is volt – a kizárólag érvénytelen ajánlatok miatt eredménytelennek ítélte a pályázatot, s új kiírásáról döntött. (Vélhetően ez lehet a magyarázata az írás elején idézett dupla előterjesztésnek). Hogy miért voltak érvénytelenek a pályázatok, erről nincs hiteles információ, csak pletykák, feltételezések.

Mindenesetre az idő sürget, hisz a felújítást még azelőtt be kellene fejezni, mielőtt megjön az őszi-téli rossz idő, s már nem lehet szabadtéren tartani a szertartásokat.