(Sajnos) Hétköznapi kék hírek

 

Autójával „meglökte” a gyalogost, majd elhajtott

A rendelkezésre álló adatok alapján 2013. november 28-án 10 órakor Letenyén a Szabadság téren közlekedett egy eddig még ismeretlen férfi, ismeretlen típusú és rendszámú, piros színű személyautójával. Amikor a Szabadság utca 9. szám előtti gyalogos átkelőhelyhez ért, megállt, majd újra elindult és ekkor lökte meg a gyalogost. A sofőr adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ezúton kéri, hogy jelentkezzen az, aki látta a balesetet. Bejelentéseiket a 06-93/312-190-es telefonszámon várják, de hívhatják a 107-es és a 112-es segélyhívószámokat is.

 Egy újabb embercsempész bukott le

Három fiatalkorút csempészett át a határon az a 30 éves egyiptomi férfi, akit 2013. december 1-jén 23 óra 40 perckor fogtak el Nagykanizsán a Teleki utcában a zalai rendőrök. A rendelkezésre álló adatok szerint a magyar rendszámú Nissan Almera típusú személyautót egy 26 éves pécsi férfi vezette, amelyben rajta kívül még a 30 éves egyiptomi és három fiatalkorú szír származású férfi utazott. Az ellenőrzéskor a zalai rendőrök megállapították, hogy a három külföldi nem rendelkezik okmányokkal és az államhatár átlépéséhez szükséges engedélyekkel. A rendőrök kiderítették, hogy a 30 éves egyiptomit egy Olaszországban élő arab ember bízta meg azzal, hogy a három szírt Olaszországból Magyarországra vigye, és ehhez a magyar rokona segítségét kérte.

A 30 éves egyiptomi férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a szír fiúkat a Fóti Gyermekotthonba vitték.

Fát loptak a sárhidai erdőből

farakas_0A gyanú szerint három tölgyfát vágott ki és lopott el egy 45 éves helybeli és egy 46 éves zalaegerszegi férfi a sárhidai erdőből 2013. december 3-án reggel 9 óra 30 perc körüli időben. Az erdész értesítette a helyi körzeti megbízottat, miszerint két, autóval menekülő férfit látott, akik feltehetőleg körülbelül két köbméter fát loptak el az erdőből. A járőrök azonnal a helyszínre mentek és az adatgyűjtések után el is fogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat. A zalai rendőrök a házkutatás során megtalálták az ellopott fát és lefoglalták a fűrészt is. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfiakat. Egyikük azzal védekezett, hogy társával olyan fákat próbáltak választani, amelyek már szárazak voltak. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két férfi ellen. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.