Segítség a szülőknek – Drogprevenciós összekötők Zala megyében

A statisztikák szerint országos szinten az elmúlt négy évben a középiskolás diákok körében közel ötven százalékkal nőtt az amfetamin-származékok fogyasztása.

A rendőrség 2014 szeptemberében új drogprevenciós programot indított a fiatalkorúak kábítószer-fogyasztásának visszaszorítása érdekében, amely kezdeményezésben kiemelten számít a szülők együttműködésére. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

kabitoszerEnnek jegyében Zala megyében négy, úgynevezett drogprevenciós összekötő tiszt kezdi meg tevékenységét. Valamennyi rendőrkapitányságon elérhetők a program helyi közvetítői, akik a széles körű tájékoztatás érdekében elektronikus üzenetben, előadásokon, fórumokon, havonta egy alkalommal fogadóórán, illetve kéthetente telefonos ügyelet útján segítik tanácsokkal, információkkal az őket felkereső szülőket.

 

A zalai összekötők:

ZalaegerszegDrávecz Balázs r. hadnagy drogpervencio.zalaegerszegrk@zala.police.hu

mobil: 20/22-99-074

NagykanizsaBali Miklós r. főhadnagy drogpervencio.nagykanizsark@zala.police.hu

70/44-30-874

KeszhelySznopek Veronika r. hadnagy drogpervencio.keszthelyrk@zala.police.hu

70/44-30-875

LentiBoa Eszter r. főhadnagy drogpervencio.lentirk@zala.police.hu  70/44-30-876

összekötők

A fotón balról jobbra: Bali Miklós r. főhadnagy, Sznopek Veronika r. hadnagy, Boa Eszter r. főhadnagy, Drávecz Balázs r. hadnagy