Szándékosan tette? – A fertőtlenítőszerrel megmérgezett tótszentmártoni férfi kollégáját gyanúsítják a bűncselekménnyel

    A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI megkeresésére csütörtökön azt közölte: a Nagykanizsai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatott nyomozást. A bűncselekmény elkövetésével egy 56 éves molnári férfit gyanúsítanak, ő a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Az ügyben a vizsgálatot a nyomozók egyelőre nem zárták le, mert még várják az orvos szakértői vélemény kiegészítését.

A korábbi közlések szerint március elején egy 52 éves tótszentmártoni férfi Becsehelyen, munkavégzés közben – akkor még tisztázatlan körülmények között – beleivott az ásványvizes palackjába, amelybe vízfertőtlenítő folyadék került. A férfi nyelőcsöve és gyomra súlyosan károsodott, ezért a nagykanizsai kórházban történt ellátása után a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára vitték.

  A Zalai Hírlapnak Kassai Zoltán, a Dél-Zalai Vízmű Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy egyik dolgozójuk egy víztartály tisztítását végezte, amikor beleivott a folyadékba. Kollégái elsősegélyben részesítették, ennek köszönheti, hogy életben maradt.

Az MTI úgy tudja: a gyanúsított a mérgezést szenvedett férfi kollégája, aki a feltételezések szerint szándékosan cserélte ki az ásványvizet az ipari fertőtlenítő szerre. Az életveszélyes sérülés miatt a férfi hosszú heteket töltött kórházban, kezelése még nem fejeződött be.