Ásványvizes palackból fertőtlenítőszert ivott egy férfi Becsehelyen (MTI)

 

A rendőrség sajtószolgálata az esettel kapcsolatban annyit közölt: egy 52 éves tótszentmártoni férfi kedden Becsehelyen, munkavégzés közben – még tisztázatlan körülmények között – egy ásványvizes üvegben tartott vízfertőtlenítő folyadékból ivott. A nagykanizsai rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfit, aki mérgezést szenvedett, először a nagykanizsai kórházba, majd onnan Budapestre vitték.

A Zalai Hírlap internetes kiadásának Kassai Zoltán, a Dél-Zalai Vízmű Zrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy egyik dolgozójuk egy víztartály tisztítása közben ivott bele a folyadékba. Kollégái elsősegélyben részesítették, ennek köszönheti, hogy életben maradt.

A lap közölte azt is: a férfi nyelőcsöve és a gyomra súlyosan károsodott, ezért ellátása után Nagykanizsáról a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára vitték. A kórház tájékoztatása szerint a sérült állapota stabil, de a mérgezés miatt hosszabb kezelésre szorul.