Szelektív szigetek – mini szeméttelepek

Róka fogta csuka helyzet állt elő a kanizsai szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékén.

beleAz alaphelyzet: ezek az edények a válogatott hulladék elhelyezésére, elszállítására szolgálnak, a környezetük nem hulladékudvar. Ennek ellenére alig találni olyan szigetet a városban, ahol a tartályok környékét ne csúfítaná egyéb más hulladék. Van itt minden, a rossz ágybetéttől a veszélyes anyagot tartalmazó műanyag flakonig, a törött műanyagbútortól a szakadt drótkerítésig, valóban MINDEN. Az edények ürítésével foglalkozó Netta Pannónia Kft, bár nem lenne dolga, időről-időre takarít, azaz elviszi az illegálisan lepakolt hulladékot is. Ez pedig felhívás keringőre. A környéken lakók egy része ebből azt a következtetést vonja le (indokolatlanul!), hogy hisz működik a dolog, ha elviszik, akkor nyugodtan lehet máskor is kipakolni. Ezen a ponton érte utol a róka csukát, vagy a csuka rókát, ahogy tetszik. Az egész játéknak azért van egy nagyon furcsa, szinte érthetetlen része is. Az egyénként rendezett, konszolidált környezetű, nyírt pázsitú, családi házas övezetekben lévő szigeteknek a környéke a legszemetesebb, azaz az igényesség Kiskanizsától a Katonarétig, Corvin utcától az Erdész utcáig, tisztelet a kivételnek, csak a kerítésig terjed.

A Netta Pannóniától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még az ünnep előtt ismét rendbe teszik a gyűjtőszigetek környezetét. De tisztelettel arra kérik a kanizsaiakat, hogy a karácsonyi csomagoló anyagokat, dobozokat, üres rekeszeket, szilveszteri törött bútorokat ne rakják ki.

A kommunális és biohulladék év végi szállítási rendjéről annyit mondtak, hogy abban nem lesz változás, az ünneptől függetlenül a megszokott rendben zajlik majd a gyűjtés.