Tavasszal folytatódik a belváros rekonstrukciója (MTI)

Mintegy 750 millió forintos támogatás révén tavasszal a második ütemével folytatódhat a nagykanizsai belváros rehabilitációja – közölte sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

A négy sávból kettő marad

A négy sávból kettő marad

A Fő utcát az Erzsébet tértől a Hunyadi utcáig teljes szélességében korszerűsítik, nemcsak a felszíni burkolatokat, hanem a mélyben húzódó közművezetékeket is újra cserélik – mondta el Cseresnyés Péter. Hozzátette: a felújítás után a kétszer két forgalmi sávból csak egy-egy marad az autósoknak, miközben a kerékpárutat szélesítik, illetve vendéglátóipari teraszokkal bővítik az árnyas gyalogos zónát.

Az Ady elejéről eltűnnek az autók

Az Ady elejéről eltűnnek az autók

Az Ady utca első szakaszát végleg lezárják. Ott sétálóutca lesz. Felújítják az Eötvös teret és az ottani parkot is. Ez utóbbi területén új játszótér épül, valamint egy „utcai konditerem”, vagyis a felnőtteknek sporteszközöket is telepítenek.
A polgármester elmondta, a munkával 2015 közepére készülnek el, s már előre türelmet kért a városlakóktól, amiért – hasonlóan az első ütem építkezéseihez – közlekedési nehézségekkel jár majd együtt a beruházás.

Felújítják az Eötvös teret is

Felújítják az Eötvös teret is

Az eredeti elképzelésekkel ellentétben a Deák és a Széchenyi tér felújítása mégsem szerepel a mostani tervek között. Ezt a későbbiekben, az önkormányzat anyagi lehetőségeitől függően valósítják meg – tette hozzá.