A TIP-TOP immár 30 éve tip-top csapat

Velük kezdődött....

Velük kezdődött….

A bemutatkozás nem sikerült, hisz az 1984. március 31-én először Tip-Top névvel pályára lépő kispályás labdarúgócsapat – ahogy ezt az akkori jegyzőkönyv rögzítette az örökkévalóságnak – 0:1-re kikapott a bútorgyáriaktól. De néhány nappal később az izzósokat már 4:1 –re „lenyomták”, s onnantól kezdve sikert sikerre halmozott a TIP-TOP csapat. Nevét egy kicsi, a Deák tér egyik épületének kapualjában kialakított divatáru üzletről, ahogy akkor hívták, butikról kapta, melynek Kónya Antal volt a tulajdonosa, s aki annak idején a bolti eladóból lett vállalkozó.

Kónya Antal

Kónya Antal

Mivel Kónya Antal nagy focibarát és a városi bajnokságban aktívan focizó ember volt, s mert az üzlet is jól ment, a bolt nevét viselő mezekbe öltöztette csapatát. Ennek immár 30 éve. Az elmúlt 3 évtizedben a TIP-TOP számtalanszor bizonyult legyőzhetetlennek: 14 alkalommal voltak városi bajnokok, 1991-2000 között nem volt ellenfelük a kanizsai kispályákon. Számtalan országos és regionális versenyt nyertek meg, például 1997-ben Pécsett a Dunántúli Városok Bajnokai Tornáján lettek elsők. Az 30 év alatt több mint 70-en szerepeltek a csapatban, ők szombaton este valamennyien hivatalosak voltak az Egylet Pincében tartott jubileumi ünnepségre. Együtt nézegették a régi fotókat, idézték fel az ebből az alkalomból kiállított serlegek ébresztette emlékeket. Valamennyien kaptak egy-egy emlékérmet, de a legnagyobb, legkomolyabb elismerésben a névadó, támogató Kónya Antalnak volt része, ő barátaitól, sporttársaitól, akiket ebből az alkalomból a csapatban immár 25 éve aktívan játszó Lánczos Attila verbuvált össze, egy különleges, gravírozott díjat kapott.

bele3Ő is aktív még, igaz, már a szeniorok között, mivel a TIP-TOP most már ebben a mezőnyben szerepel hétről-hétre ugyan olyan lelkesen, mint ahogy 30 éve, amikor először léptek ezzel a névvel a mezőkön pályára.