Tizenegyesért verés

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 21 éves baktüttősi férfi ellen, aki veréssel fejezte ki nemtetszését a bírói döntés ellen egy futballmérkőzésen.

Még 2014. május 4-én felnőtt labdarúgó mérkőzést rendeztek Becsvölgyén a hazai csapat, illetve Baktüttős focicsapata között. A meccs 36. percében a játékvezető büntetőrúgást ítélt a hazaiak javára, azonban elvégeztetni már nem tudta, mivel a vendégek kapusa kirohant a kapuból és megtámadta a bírót, mert szerinte igazságtalan ítéletet hozott. A 21 éves focista – hangos szidalmazás közepette – mellkasánál ütötte meg, majd bokán rúgta a 49 éves játékvezetőt, aki a földre esett. A bántalmazásra valamennyi játékos a bíró körül termett, ketten még csatlakoztak a támadóhoz, egyikük szidalmazta és leköpte, a másik focista pedig meglökte a zalaegerszegi férfit. A verekedésnek a rendezők vetettek véget, valamennyi résztvevőt lekísérték a pályáról és a meccsnek is vége szakadt. A sértett a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt magánindítványt nem terjesztett elő a kapussal szemben.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya B. Á. baktüttősi lakos ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.