Több mint félszáz család részesült tűzifa- és élelmiszeradományban Zalában

Idén 55 rászoruló család részesült tűzifa- és élelmiszer adományban a Zala Megyei Védelmi Bizottság közreműködésével – közölte a bizottság elnökeként a Zala megyei kormánymegbízott csütörtökön Gellénházán.

Sifter Rózsa egy négygyermekes, szerény körülmények között élő családnál az adományozás kapcsán újságíróknak elmondta: a zalai védelmi bizottság 2012 óta segít a téli időszakban a legelesettebb, legrászorultabb családoknak. Az elmúlt öt évben több mint 300 zalai családot támogattak tűzifával, illetve élelmiszer adománnyal, az idei télen 55 családnak juttattak el fát és élelmiszercsomagokat.

    A családok kiválasztásában a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zalaegerszegi csoportja, a helyi polgármesterek, valamint Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) segítette a védelmi titkárságot. Az adományok beszerzéséhez a Magyar Földgáztároló Zrt. idén 1,5 millió forintot biztosított, a zalaegerszegi OMEGA GM Kft. a kezdetektől ingyen végzi a tűzifa kiszállítását, az élelmiszercsomagokat pedig a Máltai Szeretetszolgálat állította össze – tette hozzá a kormánymegbízott.