Tudják mi ez?

Mielőtt valaki félreértené, a címbeli kérdés nem a honlapunkon szokásos helytörténeti vonatkozású játékindító figyelem felhívás. Nem, ez most nem játék, ez nagyon komoly.

Tudják mi ez?

Nem….

Nem az…..

Ez nem zászló……

beleEz egy rongy az egyik közhivatal nagykanizsai székházán. Ami valamikor zászló volt, de jelen állapotában, eredeti tartalmától eltérően már egészen mást jelképez. Akárcsak hasonló állapotú társai a város különböző pontjain, mert sajnos nem egyedi jelenségről van szó.

Nem célunk senkit megszégyeníteni. Ezt a képet is igyekeztünk úgy elkészíteni, hogy ne legyen azonosítható, hol cibálja már régóta a szél.

Lassan vége a télnek, amikor a járdák, utak állapota miatt a leszegett fejjel közlekedés kötelező volt. Hamarosan itt a tavasz, az ember felemelné már a fejét, had süsse meg arcát egy kicsit a nap. Felnéz, és ez a látvány fogadja. Inkább ott se lenne! Hiánya kevésbé tűnne fel, mint mostani kifakultsága, gondozatlansága, rongyossága.

Jön a tavasz, jönnek az ünnepek, melyeknek elengedhetetlen rekvizituma a trikolor. Az, amelyiken a piros piros, a zöld zöld, a fehér meg fehér, nem szürke. A széle pedig arany rojtos, és nem rongyos. Amely kapcsán nem kell megkérdezni, hogy…mi ez?