Tudták? 223 milliót nyert Nagykanizsa a közösségi közlekedés fejlesztésére

A 8800.hu információi szerint erről mindeddig hivatalos bejelentés nem történt, a mai testületi ülés Polgármesteri tájékoztató című előterjesztésében is mindössze egy apró utalás található, miszerint „a pályázat elbírálása megtörtént, a Közreműködő Szervezet a pályázatot pozitív elbírálásban részesítette. A támogatási szerződés aláírása jelenleg folyamatban van.”

Ehhez hasonló lesz Kanizsán is?

Ehhez hasonló lesz Kanizsán is?

Ennél egy kicsit többet mond a pályázatot jegyző budaörsi  Active Solution Kft weblapján található közlemény, miszerint: „A projekt célja Nagykanizsa Megyei Jogú Város közösségi közlekedésének fejlesztése, annak biztonságosabbá tétele. További cél a helyi lakosság minél nagyobb arányban történő bevonása a közösségi közlekedés automata kerékpár kölcsönző rendszerébe, valamint a tömeg-és kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának minőségi javulása. A város jelenlegi kerékpárút infrastruktúrájának további fejlesztés (965 m új kerékpárút), valamint az automata kerékpár kölcsönző rendszer kiépítésének (10 állomás) együttes célja a városi vagy városban történő közlekedésre jelenleg gépjárművet használók számának csökkentése, egyúttal ezen felhasználók bevonása a közösségi közlekedés rendszerébe. A projekt keretén belül 5 db autóbusz állomás felújítása történik, amely a közlekedők biztonsági és minőségi igényeit szolgálja. A kerékpár kölcsönzési rendszer használatával megnő a hagyományos közösségi közlekedési rendszer elérhetőségi területe, ezzel javul annak szolgáltatási színvonala is.”

Elnyert támogatás összege: 223 076 113 Ft”

Valahonnan innen indul a kerékpárút az Ipari parkba

Valahonnan innen indul a kerékpárút az Ipari parkba

A pályázat benyújtásáról egyébként még tavaly februárban döntött a kanizsai képviselőtestület. Az előterjesztéshez mellékelt táblázatból kiderül, hogy a kerékpár út a Petőfi utca Dózsa György út- Buda Ernő utca közötti szakaszt jelenti, azaz így kerékpárral elérhető lesz az Ipari park is. Az összesen 45 kerékpáros automata kölcsönző rendszer mellett a csak számmal jelzett 5 autóbusz állomás a következő:

Alkotmány u. 177. – utasváró építés (tervezett költség 3 millió forint)

Balatoni út déli oldal, benzinkút-szerviz (tervezett költség 8,6 millió forint)

Ligetvárosi buszforduló (tervezett költség 1,1 millió forint)

A Sugár úton is lesz új buszmegálló

A Sugár úton is lesz új buszmegálló

Sugár út – Medgyaszay ház (tervezett költség 10,5 millió forint)

Teleki út – kórház átjáró (tervezett költség 7 millió forint)

Templom tér (tervezett költség 11 millió forint)

Dózsa György utca – víztorony (tervezett költség 1,5 millió forint)

(kerékpáros fotók: www.bikemag.hu )