Újévi bunyó – vádemelés a vége

Két szepetneki testvérpárt gyanúsítanak annak a bűncselekmény elkövetésével, melyben a nyomozást vádemelési javaslattal zárta le a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, s amelyet csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A gyanú szerint négy férfi 2014. január 1-jén délután a nagykanizsai buszpályaudvaron rátámadt egy 18 éves petriventei és egy 21 éves eszteregnyei fiatalemberre. A fiatalabb sértett elmondta, hogy támadói közül az egyiket felismerte, akivel korábban már volt konfliktusa. A 18 éves fiatalember ezt alá is támasztotta, elmondta, hogy a verekedést megelőzően már támadt köztük nézeteltérés, ezért is hívta segítségül ismerőseit. A nagykanizsai rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalokat elfogták és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az egyik gyanúsított, a 21 éves fiatalember elismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta a zalai rendőröknek, hogy egy alkalommal megütötte a 18 éves fiút. K. Norbert folytatólagos kihallgatásán elismerte, hogy meg akarta ütni az egyik fiatalt, de társai visszahúzták.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 18 éves K. Árpád, a 25 éves K. Norbert, a 21 éves K. Tamás és a 22 éves K. Ferenc szepetneki lakosok ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.