Vadrózsa, Kaméleon, Fatima és Lányai, Pityóka – a művészet ereje

001

Vadrózsa tánccsoport

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület 2014. július 4 – 7 között rendezte meg a fogyatékkal élő emberek XI. Nemzetközi és immáron a XXVII. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Veszprémben. Ebben az évben közel 50 szociális intézményből, egyesülettől és alapítványtól érkeztek a résztvevők, köztük a magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézete és Otthona, mely 4 művészeti csoporttal, 28 ellátottal és 6 kísérővel vett részt a programban.

002

Kaméleon Színjátszó Csoport

A fesztiválra érkezett csoportok tagjai mind értelmileg sérült felnőttek voltak, akik négy napon át, folyamatos műsorprogrammal mutathatták be színes produkcióikat a népes közönségnek és a szakértékből álló értékelő zsűrinek.

A magyarszerdahelyi Fogyatékosok Rehabilitációs Intézetének és Otthonának első fellépője a Vadrózsa tánccsoport volt, akik Angyalok és Ördögök címmel egy modern táncot adtak elő, nagy sikerrel.

003

Fatima és Lányai

A hétvége folyamán a Kaméleon Színjátszó Csoport, Nóti Károly: Süt a hold című bohózatának előadásával aratott hatalmas sikert. Fatima és Lányai hastánccsoport: A fátyolszivárvány című produkciójával lépett fel, melyet a zsűri a Kossuth téren felállított szabadtéri színpadon a veszprémi nagyközönségnek is bemutatásra érdemesnek talált. Az intézmény utolsó fellépője Pityóka néptánccsoport volt, akik egy csodálatos Palotást mutattak be.

004

Pityóka néptánccsoport

A fesztiválon való szereplés minden résztvevő számára egy hatalmas élmény marad, mely nemcsak élményekben, hanem érzelmekben is sokat nyújtott számukra. A nyíltszíni tapsok és az értékelő szakemberek is elismeréssel díjazták a magyarszerdahelyi „művészek” és felkészítőik színvonalas munkáját és teljesítményét. Ez a négy nap lehetőséget biztosított arra, hogy az értelmileg sérült emberek megmutathatták tehetségüket, értékeiket és mérhetetlen szeretetüket, melyet a velük kapcsolatba lévő ép honfitársaik számára is bőkezűen nyújtanak.