Van már programod a hétvégére?

Ajánlunk néhányat.

P1230303Szombaton reggel irány a Vásárcsarnok, ahol ismét termelői vásárt tartanak. A novemberi Vásár(olj) Kanizsán jól sikerült, sokan voltak kíváncsiak a hagyományos áruk mellett kínált különlegesen szép kiállítású és finom termékekre. Most extra program (néptánc, stb.) nem lesz, viszont a hírek szerint többen lesznek a portékáikat kínálók. (a szerkesztő megjegyzése: lehet, hogy a bemutatott termékek között nem lesz savanyított répa, de ez a hétvége különösen alkalmas a babos répa+ füstölt csülök készítésére, próbáljátok meg, biztos siker).

A répával és csülökkel a szatyorban át lehet sétálni a Medgyaszay Házba, ahol 10 órakor kezdődik az Egészség expo.

egeszseg_expo_plakat_cikkbeAz Adventista Egyház és a Kanizsai Kulturális Központ közös rendezvényén 8 interaktív állomáson (táplálkozás, víz, levegő, napfény, pihenés, mozgás, mértékletesség, bizalom) mutatja be az utat az egészségesebb, teljesebb élethez.

Bár már reggel 8 órakor elkezdődik, igazán ebéd után pörög fel majd az élet a Műszaki Szakképző Iskola tornacsarnokában, ahol szombaton 12 csapatos terem labdarúgótornát tartanak egykori sporttársuk, Deme Richárd tiszteletére a sportág helyi jeles csapatai. Napközben a csoportmérkőzések zajlanak, a döntő várhatóan este 7 órakor kezdődik.

jazzcikkbeKét zenei program is kellemes estét kínál szombatra. A református templomban 17 órakor kezdődik barokk kamarazene koncert, melyen Vivaldi, Händel, Scarlatti, Bach műveit Naoko Inoue (hegedű), Csillagh Katalin (csemballó), Balázs Júlia (szoprán) és Baráth Yvette (mezzoszoprán) mutatja be. A Plakátházban mutatkozik be szombaton a grazi Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból szerveződött Varga Dániel kvintett. A nemzetközi (magyar, horvát, brazil, lengyel) gárda koncertje 19 órakor kezdődik.

rejtőS végül: ha nincs kedved elmenni sehova, csak ülnél a számítógép előtt, ajánlunk egy kis olvasnivalót. Mivel lejárt a szerzői jog, január 1-től szabadon, ingyen elérhetők a neten Rejtő Jenő legendás művei. Tuskló Hopkins, Fülig Jimmy, Piszkos Fred és Vanek úr kalandjai remek szórakozást ígérnek bárkinek itt: http://delhir.com/cimlap/friss-hireink/19017-e-koenyvek-formajaban-mar-szabadon-elerhetek-a-rejt-jen-mvek