Aláírták a szerződést – folytatódik Nagykanizsa belvárosának felújítása

P1170590A városháza arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Fő utcát, az Ady utcát és az Eötvös teret érintő program révén fellendül a belváros gazdasági, kereskedelmi és kulturális élete, a megszépült belváros pedig vonzó terület lehet a befektetőknek is.

A belváros megújításának második ütemére szolgáló 725 millió forintot az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja és a hazai költségvetés biztosítja.

A rekonstrukció keretében 664 méter hosszan teljes szélességében felújítják a Fő utcát a Sabján Gyula utcától a Hunyadi utcáig. Az Erzsébet tér és a Deák tér közötti szakaszát a jelenlegi négysávosról két forgalmi sávosra szűkítik, a járműforgalomtól elzárt részen kerékpár- és sétaút épül, illetve vendéglátóipari egységek teraszainak biztosítanak helyet.

P1170616 Sétálóutcává alakítják az Ady Endre utcát a Fő utca és a Zrínyi utca közötti szakaszon. Az Eötvös téren többgenerációs családi parkot alakítanak ki, a megújuló zöldfelületen és utcabútorokon kívül új gyermekjátszóteret és a felnőtteknek „szabadtéri konditermet” is építenek.

A megújuló belváros a gyalogosforgalom növekedésével kedvező környezetet teremt az üzleteknek és szolgáltatóknak, s ezt az önkormányzat az üzlethelyiségek felújításának támogatásával is ösztönzi.

A nagykanizsai belváros-felújítás második ütemének előkészítő munkálatai már elkezdődtek, a rekonstrukció befejezése 2015 harmadik negyedévében várható – közölte a városháza.