Nyáron is várják a nagykanizsai kis betegek a gyógyító meséket

Ha nyár, akkor szünidő, felhőtlen játék, vízpart, nyaralás – ideális esetben. A betegség azonban ilyenkor sem megy szabadságra, nyáron is sok gyermek kényszerül baleset, fertőzés vagy krónikus betegség miatt a kórházi falak közé. Az ő napjaikat teszik vidámabbá a K&H gyógyvarázs mesedoktorok, akik gyógyító történeteikkel lopnak örömöt a beteg gyerekek napjába az ország 45 kórházában – köztük a nagykanizsai kórházban is. Az önkéntes programra bárki jelentkezhet, aki meséjével hozzá szeretne járulni a kicsik lelki egészségéhez, testi gyógyulásához.

mese1A Kanizsai Dorottya Kórház másfél éve csatlakozott a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programhoz, amelynek köszönhetően Nagykanizsán 100 lelkes önkéntes feledtette el meséje segítségével a gyerekekkel a kórházi légkört.

A mesélők ugyanakkor nemcsak a gyerekeknek segítenek – szabadidőt jelentenek az örökös „szolgálatban” lévő szülőknek és a kórházi szakápolóknak is. A mesedoktoroknak pedig felejthetetlen élményt jelentenek a csillogó szemek, és a tudat, hogy valami jót tettek a beteg gyerekekért.

„Nagylányommal együtt jelentkeztem a közeli kórházba, ahol csodálatos órákat töltöttünk el a műtétre váró gyerekek között. A meseolvasás mellett beszélgettünk, megvitattuk az élet nagy dolgait, és jókat nevettünk együtt. Felejthetetlen érzés az a rengeteg szeretet és hála, amit a gyerekektől kaptunk, és felemelő volt látni azt is, hogy 20 éves lányom mekkora szeretettel és segíteni akarással fordult a kicsik felé. Biztos vagyok benne, hogy ez az élmény meghatározza a személyisége fejlődését, és ezáltal még jobb emberré válhat!” – mondta el H. Anikó mesedoktor.

A Kanizsai Dorottya Kórházat választó önkénteseket hetente egyszer várják a gyermekosztályon a bent fekvő gyermekek – a pontos időpontot a K&H gyógyvarázs honlapján választhatják ki. http://khgyogyvarazs.hu/szemelyesen_szeretnek_meset_olvasni

Mesedoktornak bárki jelentkezhet, aki kedvet érez hozzá, hogy jobbá tegye egy beteg kisgyerek napját – csak regisztrálnia kell a khgyogyvarazs.hu oldalon, és már ki is választhatja a számára legmegfelelőbb kórházat és időpontot.