Az Ipari park is bekapcsolódott a szervezett helyi járatú buszközlekedésbe

Amióta az Ipari park működik, azóta vissza-visszatérő gond volt, hogy az itt dolgozók, s ez különösen igaz az Inkubátorház környékén, illetve a Buda Ernő utcában lévő vállalkozásokra, csak tetemes gyaloglással tudták megközelíteni munkahelyeiket.

Buszmegálló a DAB előtt

Buszmegálló a DAB előtt

Két társaság már korábban is működtetett szerződéses járatot, de ez a többiek gondján nem enyhített, egészen mostanáig. Március elejétől viszont már valamennyi itt működő vállalkozás alkalmazottai használhatják a Zala Volán helyi járatú menetrendjébe illesztett járatokat. Vannak köztük számosan, közel 500-an, akiknek a járatok indítását korábban is szorgalmazó társaságok bérletet vásároltak, vagy éppen a gyári belépő kártyájuk egyben e járatra érvényes buszbérletként is funkcionál. A kezdeményezők arra számítanak, hogy lesznek még csatlakozók, hisz az Ipari parkban megközelítően 1200-an dolgoznak. Mint a ma délelőtti, az Inkubátorházban tartott tájékoztatón elhangzott, a városvezetés és az Ipari parkot működtető Vagyongazdálkodási Zrt kiemelt célja, hogy a szolgáltatásba további partnereket vonjanak be és esetlegesen tovább bővítse a járatok számát és közlekedési irányát.

Az új járat pontos menetrendje itt érhető el: www.inkubatornk.hu, Szolgáltatásaink menüponton belül: Ipari parki személyszállítási szolgáltatás – Menetrend