Indulhat az Ipari Park bővítése

Az Önkormányzat tegnap soron kívüli ülésen tárgyalta meg annak, az Államkincstár Zala Megyei Igazgatósága év a város között kötendő szerződésnek a részleteit, mely alapján.

trafo1A bővítésre kijelölt, a volt Kossuth laktanyával szemben, a trafóállomás környezetében lévő területen a jövő évtől kezdődően, miután az erre vonatkozó tervek elkészültek és elfogadásra kerültek, az ipari szempontból releváns infrastrukturális rendszer épül ki. Az előterjesztésben részletezett költségvetés szerint az útépítésre, csapadékvíz-elvezetésre, a közvilágítás, vízellátás, szennyvízelvezetés, gázvezeték, gázfogadó állomás, villamos energia ellátás és a földmunkák elvégzésre bruttó 1,7 milliárdot költhetnek, a fennmaradó rész, valamivel több, mint 1 milliárd jut az egyéb kötelező kiadásokra (ingatlanvásárlás 54 millió, előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentáció 64 millió, marketing és kommunikációs szolgáltatások 17,7 millió).

A csütörtökön tárgyalt szerződés szerint a megvalósítás utolsó mérföldköve 2019. június 30. Ekkorra már nem csak a beruházás tartalmi részének kell elkészülnie, de a projektet irányítóknak a záró beszámolót is el kell készíteniük.  S talán akkora már – köszönhetően a jól kihasznált kommunikációs lehetőségeknek, megjelennek az első potenciális betelepülők is.

Fotók: