Bográcsra, fakanálra fel! – Felhívás vadétel sütő és főzőversenyre

www.huntingpress.euA Zalai Vadászati Évadnyitó, melyet a hagyományoknak megfelelően Bak-Soholláron tartanak augusztus 30-án, idén is bővelkedik látványos szórakoztató és szakmai programokkal. De mind közül kiemelkedik a sütő és főzőverseny, mely azt hivatott eldönteni, hogy Zala melyik részén és kik készítik a legfinomabb vadételeket.

Az elmúlt napokban írták ki az idei versenyt, melyre maximum 5 fős csapatok jelentkezését várják. A verseny nyílt, tehát bárki indulhat, nem kell feltétlenül vadásznak, erdésznek, az erdő-, vagy vadgazdálkodás területén dolgozónak lennie.

FőzőversenyA versenyt két kategóriában rendezik meg:

1. Nyílt tűzön, bográcsban készült pörkölt paprikás tokányféleségek, az adott régió adottságainak figyelembevételével, a vadhúsok bármely fajtáját felhasználva, a hozzá illő körettel.

2. Nyílt tűzön, roston, tárcsán sült vadhúsok, vadszárnyasok egyben vagy szeletelve, különböző erdei gyümölcsökkel, gombákkal körítve.

A legjobb ételek készítőit természetesen díjazzák, de ennél sokkal fontosabb a dicsőség, hogy a főző tudományára büszke körben az esztendő szakácsai lehetnek a győztesek.

A nevezők előzetes érdeklődését és jelentkezését itt fogadják: poloskei.janos@zalaerdo.hu

Foto:  www.huntingpress.hu