Elindult a 24. Rockenbauer Pál Teljesítménytúrák

bele1Szombaton reggel hat órakor a starthelynek kijelölt dr. Mező Ferenc Gimnázium előtt közel 100-an kértek Strausz Ferenctől a Kanizsa Természetbarát Egyesület elnökétől egy bélyegző lenyomatot igazolásul, hogy hivatalosan is elindultak a már 24 éves múlttal bíró Rockenbauer Pál Teljesítménytúrák leghúzósabb távján. A 130 kilométeres zalai útvonal idén ismét a nemzeti bajnokság része lett, így távolabbról is érkeztek indulók. Az igazán emberpróbáló útra a rendezők 33 óra szintidőt állapítottak meg, de ahogy Strausz Ferenc elmondta, a többségnek 25-30 óra kell a táv megtételéhez, van, akinek még némi alvás is belefér.

bele2Az eddig rekord egyébként 16,5 óra. Ennek a számnak a nehézségét idén nem a terep, hanem inkább az időjárás adja. A 130 kilométer legalább egyszeri megtétele sok profi természetjáró bakancslistáján szerepel, de vannak, akik már tucatszor is végigjárták a távot.

A 130 kilométeres távon indulókkal együtt vágott neki egy kisebb csapat a 70 kilométeres távnak, illetve este indul majd Bázakerettyéről egy 40 kilométeres éjszakai túra is.

Valamennyi útvonal vége Nagykanizsán, a dr. Mező Ferenc Gimnáziumnál van.

A Rockenbauer túrák részletes útvonala itt található: https://www.facebook.com/events/652186781539441/