Gázvezeték rekonstrukció – október 3-tól következik a Május 1. utca

Hétfőn újabb, a forgalmi rendet átmenetileg megváltoztató gázvezeték rekonstrukciós munkálat kezdődik Nagykanizsán. Ezzel a munkálattal zárul az idei évre tervezett felújítások sora.

Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Nagykanizsán a Május 1. utcában a középnyomású gázvezeték cseréjére. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológia kerül beépítésre.

A Május 1. utcát érintő gázvezeték rekonstrukció október 3-án, hétfőn indul, várhatóan 4 hetes ütemben valósul meg, 11 millió forint értékben.

A munkálatok ideje alatt, hétfőtől kezdődően, 20 km/h–s sebesség korlátozás és parkolási tilalom lesz érvényben a Május 1. utca teljes területén. A Május 1. utca a Rákóczi utca felől egyirányú lesz, az Arany János utca felől tilos lesz a behajtás.  Az út csatlakozások, kapubejárók forgalmát a szakemberek a munkagödrök ideiglenes visszatöltésével, vagy nagy teher bírású vaslapok kihelyezésével biztosítják.

A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

A munkálatok elvégzését, október 28-át követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.