Gelsei termál beruházás – Pölöskefő is issza a levét (MTI)

Adósságrendezési eljárást rendelt el a Zalaegerszegi Törvényszék Pölöskefő önkormányzatánál. A bíróság 2013. október 30-án jelentette meg a Cégközlönyben az adósságrendezési eljárásról szóló végzését, pénzügyi gondnoknak a budapesti TM-Line Zrt.-t megjelölve. A bíróság arra hívja fel a hitelezők figyelmét, hogy a végzés megjelenésétől számított 60 napon belül jelenthetik be igényeiket a pénzügyi gondnoknak.

Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére elmondta: az eljárást maga az önkormányzat kezdeményezte, miután egy bírósági ítélet nyomán 82 millió forintos tartozást görgetett a település.

Pölöskefő korábban részt vett a szomszédos – évek óta szintén adósságrendezési eljárás alatt álló – Gelse termálfürdőjének beruházásában, és egy bírósági ítélet nyomán a két települést együttesen kötelezték 41 millió forint és annak 2000-ig visszamenőleg számolt kamatainak megfizetésére. Ez az összeg mostanra 82 millió forintot tesz ki, amelyet Pölöskefő nem tudott kifizetni, ezért indítványozta az önkormányzat az adósságrendezési eljárás megindítását.