Hatékony Ház Napok kanizsai programmal

November 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további 9 országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára – segítségként az energiahatékonysági pályázatokon való induláshoz is.

Hatékony ház Napok NagykanizsánNagykanizsán az Ipari Parkban lévő Inkubátorház csatlakozott a programhoz. Ezt az egykori laktanyai legénységi épület teljes felújításával kialakított alacsony energiaigényű, a legkorszerűbb, energia-hatékony berendezésekkel felszerelt irodaházat csaknem félmilliárd forintos beruházással hozta létre a város önkormányzati beruházásként, európai uniós támogatással. Az Inkubátorház alacsony rezsiköltségű, kedvező üzleti környezetet tud biztosítani 30-40 vállalkozás részére. A szokásosnál jóval vastagabb hőszigetelést kapott a ház, amelynek fűtését és hűtését hőszivattyús gázmotorral és pelletkazánnal biztosítják. Az Inkubátorház ezen a héten minden nap fogad előre regisztrált látogatókat (jelentkezés itt: http://www.hatekonyhaz.hu/property ), szerdán délután pedig szakmai konferenciát rendeznek a mellékelt meghívón olvasható témákban.

A „Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!” kampány keretében a GreenDependent Intézet és szakmai partnere, a Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) az ország számos településén élő tulajdonosok aktív közreműködésével energia-hatékony középületeket és lakóházakat nyit meg november 3-9. között, hogy mindenki megnézhesse, milyen is egy ilyen házat kialakítani, abban élni és dolgozni. A látogatások keretében lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, információ megosztásra, és adott esetben a szakemberekkel történő beszélgetésre is.