Hozzánk mikor jön, nekünk mit ígér?

Még mielőtt bárki azzal vádolna, hogy elkomolytalankodom a dolgot, előre jelzem: szó nincs ilyenről! Igenis nagyon komolyan veszem, hogy a miniszterelnöknek a megyei jogú városokat érintő roadshow-ján mik hangzanak el, miket ígér ezeknek a településeknek.

Nos, Zalaegerszeg (vagy, ahogy a megye déli részén évtizedekig nevezték, a „csináltváros”) esetében igen magasra került a mérce, így jó esélyünk van nekünk, kanizsaiaknak is, hogy tisztes pakkot kapunk a kormányzati forrásokból.

Azt, hogy itt is lesz 50 méteres uszoda, mostantól kész tényként kezelem, hisz Zalaegerszegen az hangzott el, hogy a zalai megyeszékhely az egyetlen megyei jogú város, ahol nincs ilyen. Mivel mi tudjuk, hogy ez nem így van, biztosak lehetünk abban, hogy változni fog a helyzet. Egerszeg erről szó volt (sőt ezen volt a fő hangsúly!), tehát biztosan itt is előkerül az utak ügye. A 74-es felújítását már többször megígérték, talán most…. Aztán talán a déli elkerülő utak is beleférnek majd a pakkba…, az Inkubátorház fejlesztéséhez is vannak nálunk is kész tervek (Egerszeg: + 1 milliárd!), akárcsak az Ipari Park bővítéséhez. Ott van aztán a sportcsarnok. Ebben valóban egyedülálló, már mint ennek hiányában Kanizsa a megyei jogú városok között, tehát ez nem maradhat ki.

Bár a szomszéd vár polgármestere ebben a kérdésben elég rendesen meghúzta a határvonalat ( MTI: „látványberuházások és térkövezések helyett” a közút- és vasútépítés,”), azért talán még a Deák tér és a Széchenyi tér rendbetétele is bekerülhetnek az ígéretek közé.

Én itt megállok, de az olvasónak biztosan lenne még ötlete. Örömmel várjuk a javaslatokat, azaz:

HA ÖN LENNE A MINISZTERELNÖK, ÖN MIT ÍGÉRNE NAGYKANIZSÁNAK A MODERN VÁROSOK PROGRAM KERETÉBEN? 

 

A válaszok megírásához adunk néhány tippet:

– déli elkerülő út (utak)

– 50 méteres uszoda

– sportcsarnok

– 74-es út felújítása

– ipari park bővítése

– palini buszmegálló

– Deák tér- Széchenyi tér felújítása

– helikopter leszálló a kórháznak

– sörgyár visszaállítása

– szobrok a megújuló Fő útra

– romos belvárosi épületek felújítása