Lengyák István Bonis Bona díjas lett

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal a kiváló tehetséggondozó szakemberek munkáját ismerik el. A díj forrását biztosító, 2028-ig tervezett Nemzeti Tehetség Program fő célkitűzése, hogy erkölcsi és anyagi elismerésben részesítse azokat a hazai és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi szakembereket, akik általános, közép- és szakiskolákban végzett munkájuk során kiemelkedően sokat tesznek a nemzet tehetségeinek kibontakoztatása érdekében.

A 2013 tavaszán alapított díjjal idén 65, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógus elismerésére adott lehetőséget. A Bonis Bona díjat négy kategóriában lehetett elnyerni: „Kiváló versenyfelkészítő”, „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségsegítő” és „Életműdíj”.

lengyákLengyák Istvánt a Nagykanizsai Nonprofit Központ Tehetségpont szakemberét a kiváló tehetséggondozó kategóriában tartották érdemesnek az elismerésre.

A díjak átadására 2015. június 5-én a Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság által támogatott Országos Tehetséggála alkalmával került sor.