Ludvig Zoltán a Magyar Kultúra Lovagjai sorában

A Magyar Kultúra Lovagja címet a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a kultúra különböző területein lovagiasan, huzamos ideje tevékenykedők elismerésére 1998. szeptemberében hívta életre.

ludvig_zoltanAz Alapítvány honlapján megjelent közlemény szerint a 2014. január 19-én Budapesten, a Corinthia Hotel Budapest dísztermében megrendezésre kerülő XVIII. Magyar Kultúra Napja Gálán a Rend lovagjává avatják Ludvig Zoltán reklámgrafikus, festőművészt „A kortárs magyar képzőművészetért, és nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséért”.

Az indoklás szerint Ludvig Zoltán évtizedek óta segíti Nagykanizsa és környékének képzőművészeti fejlődését, galériáinak munkáját, a művészek bel és külhoni kapcsolatrendszerének bővítését. A festészet mellett reklámgrafikával és belsőépítészeti látványtervezéssel foglalkozik. Számos hazai és nemzetközi kiállításon mutatkozott be. Hazai, osztrák, német és szlovák művészeti társaságok tagja, és művésztelepeinek rendszeres résztvevője. Közel harminc éve gazdag és önzetlen közéleti tevékenységet folytat, amelyet számos városi és megyei elismerés bizonyít. Ezen belül szervezője és művészeti vezetője a Kisrécse- Kendlimajorban évente megrendezésre kerülő – Japántól, Egyiptomon át Amerikáig ismert – Ludvig Nemzetközi Művésztelepnek és szabadiskolának, amely aktív részt vállal a tehetséggondozásban is. Távoli országok művészei kiállításaikkal gazdagítják a térség településeinek, oktatási intézményeinek kulturális életét.