Ma van az ölelés napja!

Mindenki megérdemel egy nagy ölelést! Erre szeretné felhívni a figyelmet Tislér Judit. A gimnazista lány kezdeményezéséhez szívesen csatlakozott iskolája, a Batthyány Lajos Gimnázium.

bele3Szakemberek szerint napi tizenöt ölelés kell ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott emberek lehessünk. Az USA-ból származó hagyomány egyre népszerűbb hazánkban is. „Számomra nagyon fontos, hogy ne csak szavakkal fejezzem ki a barátaimnak, hogy fontosak nekem. Egy ölelés nem kerül semmibe, de sokszor többet jelent egy szónál. Miután az interneten utánanéztem és kiderült, hogy októbet 15-én van az Ölelés Világnapja, elkezdtük megszervezni, amihez az iskola vezetősége is csatlakozott.” – mondja az ötletgazda. Tislér Judit hozzátette, hogy társai nem idegenkedtek az ötlettől, sőt, sokat segítettek a szervezésben.

belebele2Először furcsán fogadtuk Judit kezdeményezését, nem tudtuk miképp viszonyuljunk hozzá, ám amikor kiderült, hogy ez egy nagyon kedves, jópofa gesztus, szívesen segítettünk a kivitelezésben.” – mesél a részletekről az iskola igazgatója, Balogh László. Az intézmény  nagy aulájában egymást követték az ölelések, amihez adott esetben maguk a tanárok is csatlakoztak. A szervezők remélik, a kezdeményezés hagyományt teremt, így a következő években ezen a napon már természetes lesz egy-egy ölelés.