Ne maradj otthon! – ajánlatok a hétvégére

P1270071Ma még látható az „Élet menete” Vagonkiállítás a kanizsai vasútállomáson. A különleges tárlat a Holokauszt Emlékév alkalmából járja az országot. Az elmúlt napokban sok iskolai diákcsoport kapott itt szakavatott múzeumpedagógusoktól információkat arról, hogy mi játszódott le Magyarországon 1944 április végétől, amikor megkezdődött a vidéki zsidóság deportálása, s a kiállításnak helyet adó, ahhoz hasonló marhavagonokból összeállított szerelvények elindultak Auswitz felé.

tüttőHolnap Nőnap. A hölgyek köszöntésére a Honvéd Kaszinóban már ma sort kerít a Nagykanizsai Honvéd Egyesület. A 14 órakor kezdődő programon fellép a Tüttő János Nótaklub és a Kaszinó kórusa.

 

 

szandia

 

 

 

 

A Hevesi Művelődési Központban szombaton zajlik a Magyar Látványtánc Kupa – IDF világbajnoki válogatója.

 

 

 

 

 

 

 

fejbeA Vásárcsarnokban ugyancsak szombaton, a már hagyományos Vásár(olj)! Kanizsán program ezúttal igazi látványossággal szolgál. Böllér bemutatót tart a mangalica termékeiről ismert és híres letenyei Ságvári Ferenc. Kilenc órától akár a gyerekek is kipróbálhatják, miként megy a disznópörzsölés, aztán pedig tanulmányozhatják, miként folyik a bontás, a kolbásztöltés. Akik vásárolnak is holnapi programon, kóstolót is kapnak.

bigbandHa jól sikerült a szombati ebéd és megvolt a hölgyek köszöntése, délután jöhet egy kis pihenő, majd este egy kis jazz. Megszokott koncert helyszínén, a Plakátházban várja 18 órától közönségét a Kanizsa Big Band, vendégük ezúttal Ámon István szaxofonos lesz.

 

 

 

 

Jó hétvégét!  

 

nonap