Táncos hétvége Kanizsán – balett, fitness, néptánc, jégtánc a kínálatban

kievbalettSzervezett keretek között nézni és gyakorolni is lehet a táncot a következő napokban Kanizsán.

Péntek este igazi csemegével szolgál a Hevesi Művelődési Központ. Az országban turnézó világhírű Kiev City Balett igazi karácsonyi látványossággal jön hozzánk, a Diótörőt mutatják be. Bár a jegyek nem olcsók, aki tud rá áldozni, egészen biztosan magas színvonalú, Kanizsán ritkán látható klasszikus balett előadásnak lehet tanúja.szan-dia

Szombaton délután ugyancsak a Hevesiben rendezik a 21. Kanizsa Pékség Fitness Fesztivált. A Szan-Dia Fitness Klub jóvoltából Kanizsa már régóta a fitness táncok egyik nemzetközi központjának számít. Ennek megfelelő lesz az eleve duplára (15.00 és 18.30) tervezett, világ-, és európa – bajnokokat felvonultató program.

rozmaringA néptánc híveit a Medgyaszay Házba várja szombaton kora este a Kanizsa Táncegyüttes utánpótlás csapata. A 25 éves Rozmaring Táncegyüttest műsora 5 órakor kezdődik. Kár, hogy a rendezők nem egyeztettek, mert úgy talán elkerülhető lett volna, hogy azok, akik a magyar néptáncot nézni, a horvátot pedig járni szeretnék, még időben odaérjenek a Móricz Művelődési Házba, ahol 6 órakor kezdődik az Évadzáró Táncház a Zrínyi Tamburazenekar és a Murakeresztúri Horvát Táncosok közreműködésével.

koriA hétvégén lehet Kanizsán próbálkozni a tánc egy egészen különleges műfajával, a jégtánccal is. Ugyanis az Erzsébet téri adventi programnak része a jégpálya felállítása, s ezen már csütörtöktől minden nap este nyolcig van mód a piruett és a leszúrt rittberger gyakorlására.