Száll(na) a 424-es…..éjszakai program a kanizsai volt fűtőházban

IM000729.JPGA MÁV sem marad ki a Múzeumom éjszakájából, Nagykanizsán szombaton este technikatörténeti bemutatóra, különleges tárlatvezetésre várják a vasút és a régi vasutas eszközök, berendezések, a gőzösök korának szerelmeseit.

A háromszor 2 órás „Műhely bejárás” során bemutatják a gőzmozdonyok kiszolgálásánál használt berendezéseket (szénfeladót, vízdarut), a 20 méteres és a 18 méteres fordítókorongot és a kapcsolódó mozdonyjavító álláshelyeket, a sugárvágányokat. Tárlatvezetés lesz a forgácsoló műhelyben kialakított múzeumban és beindítják a gőzmozdonyok kiszolgálásában alkalmazott, és a múzeumban elhelyezett egyhengeres Sulzer dízelmotort is.

Csengery.084.a.(16.d)A bemutatók szombaton este 17,19 és 21 órakor kezdődnek, de aki ezektől eltérő időpontban érkezik, bekapcsolódhat a programba. A fűtőházat a Csengery utca 84. felől lehet megközelíteni.

A cikkhez használt fotókat és a kanizsai fűtőház történetét megtalálják Tarnóczki Attila: Hol, mi? Kanizsai házak és lakók című digitális könyvében itt: http://holmi.nagykar.hu/irasok/4566/1.html