Tűzoltó beavatkozások – 2014.05.15.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére a mai napon eddig (19:00) több mint 80 tűzoltói beavatkozást igénylő jelzés érkezett.

01:09 | Zalaegerszeg: A Hegyalja utcában egy 10 méteres faág letört és az útra esve teljes forgalmi akadályt képezett. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók  vonultak a helyszínre és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

02:40 | Resznek: A település külterületén a 86-os főútra egy fa dőlt és a közúti forgalmat akadályozta. A lenti hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

04:41 | Valkonya: A település külterületén Becsehely irányába egy 15 méter magas fa dőlt az útra, és forgalmi akadályt képezett. A műszaki mentés idejére teljes útzár lépett életbe. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be és felszámolták a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

06:07 | Vasboldogasszony: A település küterületén egy fa az úttestre dőlt, teljes útzárat képezett és elszakította a telefon -és villanyvezetéket. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Eltávolították motoros láncfűrész segítségével a fát, majd átadták a helyszínt az Eon és a Matáv szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

06:20 | Zalamerenye: A Kossuth utcában egy diófa dőlt egy családi ház tetőszerkezetére. A Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs egy gépjárműfecskendővel vonult a helyszínre és motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

06:22 | Magyarszombatfa: A település külterületén egy akácfa dőlt ki és részleges forgalmi akadályt képezett. A lenti hivatásos tűzoltók távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

06:57 | Galambok: A Napfény utcában egy fa dőlt egy lakókocsira. A nagykanizsai tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrész segítségével. Személyi sérülés nem történt.

07:05 | Bocfölde: A 492-493 as vasúti kilométerszelvény között egy 20 méter magas fa dőlt a sínekre. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és motoros láncfűrész segítségével távolították el az akadályt. A vasúti közlekedés folyamatos. Az eset során személyi sérülés nem történt.

07:32 | Keszthely: A Római úton egy letörött ág villanyvezetéket szakított le, az utcában nincs áram. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak és lezárták az utcát, majd átadták a helyszínt az Eon szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

07:44 | Magyarszombatfa: A Fő úton egy 20 méter magas fa dőlt ki és a telefonvezetéket elszakította. A lenti hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

07:55 | Nagykanizsa: A Vécsey utcában egy platánfát döntött ki a viharos erejű szél. A nagykanizsai tűzoltók motoros láncfűrésszel számolták fel az esetet. Személyi sérülés nem történt.

07:56 | Pölöskefő: A Széchenyi utcában egy 15 méter magas fenyőfa egy családi ház tetőszerkezetére dőlt. A Zalakarosi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói avatkoztak be motorfűrész segítségével, feldarabolták a fát és megtisztították a tetőt a törmeléktől. Személyi sérülés nem történt.

08:54 | Zalaegerszeg: A Zrínyi utcában a MOL benzinkút tetőborítását megbontotta a viharos erejű szél, ami veszélyeztette a gyalogosforgalmat, illetve a közlekedést. A zalaegerszegi tűzoltók távolították el a lemezdarabot, ezzel a veszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

09:00 | Nagykanizsa: A Kisfaludy Sándor utcában egy letört faág esett egy családi ház tetőszerkezetére. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat a tetőről. Személyi sérülés nem történt.

09:06 | Nagykanizsa: A Deák Ferenc téren fa dőlt egy személygépjárműre. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és motorfűrésszel és kézi erővel távolították el a fát az autóról. Személyi sérülés nem történt.

09:09 | Balatongyörök: Becehegyen a Pathegy utcában egy fa a szélben megdőlt és villanyvezetéket veszélyeztetett. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták kis és távolították el. Személyi sérülés nem történt.

09:12 | Nagykanizsa: A Sabján Gyula utcában egy lakóépület tetőszerkezetét megbontotta a szél és cserepek hullottak a földre, gépjárműveket veszélyeztetve. A nagykanizsai tűzoltók vonultak a helyszínre és megerősítették a tetőcserepeket. Személyi sérülés nem történt.

09:19 | Keszthely: A Sopron utcában egy gesztenyefa kidőlt és egy gépjárművet megrongált. A keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, motoros láncfűrészekkel távolították el a fát és a városgazdálkodás szakembereivel közösen szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

10:07| Nagykanizsa: A Deák Ferenc téren egy fa kidőlt és veszélyeztette a forgalmat. A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy gépjárműfecskendővel és egy magasból mentővel vonult a helyszínre. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták a fát és eltávolították a helyszínről. Személyi sérülés nem történt.

10:13 | Keszthely: A Tapolcai úton a viharos erejű szél megkezdte az egyik hipermarket tetőszerkezetét, a lógó darabok veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A keszthelyi tűzoltók kötélbiztosítás mellett megerősítették a tetőt, a lógó lemezdarabot pedig leemelték, ezzel a veszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

10:14 | Pacsa: A Deák Ferenc utcában egy 10 méteres fa kidőlt és akadályozta a forgalmat. A keszthelyi tűzoltók avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

11:23 | Zalaegerszeg: A Kiss utcában egy fa kettétört és rádőlt a villanyoszlopra, félpályás forgalmi akadályt képezve. A zalaegerszegi tűzoltók, a városgazdálkodás szakembereivel közösen kötél és kézi erő segítségével eltávolították a fát, a rendőrség által biztosított teljes útzár mellett. Személyi sérülés nem történt.

11:32 | Türje: Az Alkotmány utcában egy meggyfa dőlt az útra egy villany-, és egy telefon becsatlakozó vezetéket elszakítva. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a teljes forgalmi akadályt képező fát, majd átadták a helyszínt az Eon szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

12:05 | Keszthely: A Csík Ferenc sétányon egy fa egy lakóépület tetőszerkezetére dőlt és beszakította azt. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és dugólétra segítségével avatkoztak be és tisztították meg a tetőszerkezetet. Személyi sérülés nem történt.

12:14 | Zalaszentgrót: A Szabadság utcában egy családi ház tetőszerkezetére borult egy fa. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és dugólétra segítségével távolították el a tetőről a fát. Személyi sérülés nem történt.

12:32 | Zalaegerszeg: A Csáfordi fordulóban egy úttestre dőlt fa teljes szélességében elfoglalta az utat. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

12:54 | Zalaegerszeg: A Jánkahegyi úton egy fa az úttestre borult és teljes forgalmi akadályt képezett.  A zalaegerszegi tűzoltók motoros láncfűrész és  kéziszerszámok segítségével távolították el az úttestről a fát. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

13:02 | Nagykanizsa: A település külterületén Szepetnek irányába egy fa dőlt az úttestre, akadályozva a forgalmat. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, megszüntetve a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

13:02 | Zalasárszeg: A Kánnár Tető úton egy fa villanyvezetéknek dőlt, melyet a zalakarosi  katasztrófavédelmi őrs tűzoltói távolítottak el motorfűrész segítségével. Személyi sérülés nem történt.

13:23 | Nagykanizsa: A Munkás utcában egy fa a járdára dőlt, majd kettéhasadt amely a gyalogos forgalmat akadályozta. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók vonultak, majd motoros láncfűrésszel beavatkoztak, a káreseményt felszámolták. Személyi sérülés nem történt.

13:41 | Misefa: A település külterületén fa dőlt az úttestre, melyet a zalaegerszegi tűzoltók távolítottak el. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

13:50 | Keszthely: A Csík Ferenc sétányon több fa dőlt a kerékpárútra, ezáltal elektromos vezeték elszakadt és több kandellábel is kidőlt. A keszthelyi tűzoltók vonultak a helyszínre, majd benzinmotoros láncfűrésszel feldarabolták a fát. Ezt követően átadták a helyszínt az Eon szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

13:53 | Petrivente: A település külterületén a szél egy fát döntött ki, mely teljes terjedelmében elzárta az utat. A letenyei önkéntes tűzoltók és a közútkezelő  szakemberek együttes erővel számolták fel a káresetet. Személyi sérülés nem történt.

13:51 | Zalaegerszeg: A Platán soron egy faág letörött és a járda felett lógva veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A zalaegerszegi tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével hárították el a veszélyt. Az eset során személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

13:57 | Zalaszentgrót: A Dózsa György utcában egy fenyőfa veszélyesen megdőlt és villanyvezetéket veszélyeztetett. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók avatkoztak be és távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

14:06 | Keszthely: A Festetich utcában egy 8 méter hosszú faág egy személygépkocsira esett, melyet a keszthelyi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolítottak el. Személyi sérülés nem történt.

14:09 | Zalaegerszeg: A Vörösmarty Mihály utcában egy fenyőfa dőlt rá a házra. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a tetőről. Személyi sérülés nem történt.

14:11 | Bocska: A Széchenyi közben fa dőlt az úttestre, teljes útzárat képezve. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók motorfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

14:15 | Zalaszentgrót: A Hévízi utcában egy fa veszélyesen megdőlt, villanyvezetéket veszélyeztett. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók dugólétra és láncfűrész segítségével avatkoztak be és eltávolították a fát. Személyi sérülés nem történt..

14:18 | Lenti: A Vörösmarty utcában egy melléképületre egy 10 méteres fenyőfa fordult ki gyökerestől, a lenti hivatásos tűzoltók a LEKO Kft. munkagépének segítségével a fát eladták. Személyi sérülés nem történt.

14:21 | Zalaegerszeg: A Vizslaparki úton egy tÍzemeletes lakóház kilencedik emeletének lemezborítását kezdte meg a szél. A zalaegerszegi tűzoltók rögzítették a lemezborítást és alul az épületet körbekordonozták. Személyi sérülés nem történt.

14:22 | Zalaegerszeg: A Köztársaság útján, egy iskola területén található  fa a viharos szél miatt kettéhasadt, veszélyeztetve a gyerekek testi épségét. A zalaegerszegi tűzoltók vágták ki a fát. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

14:23 | Hernyék: A település külterületén egy fa dőlt az úttestre, félpályás forgalmi akadályt képezett. A helyszínre a lenti hivatásos tűzoltók vonultak és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát. Személyi sérülés nem történt.

14:24 | Zalaegerszeg: A Mátyás Király utcában egy 6 méteres faág törött le, amelyet a vezeték még tartott. A zalaegerszegi tűzoltók távolították el a faágat és szüntették meg a veszélyt. Személyi sérülés nem történt.

14:27 | Zalaszentgrót: A Dózsa György utcában egy iroda bejárata elé dőlt egy fa, amely a járókelőket veszélyeztette. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre és távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

14:29 | Keszthely: A Bercsényi Miklós utcában egy fa kerítésnek dőlt, amelyet a keszthelyi tűzoltók láncfűrésszel távolítottak el. Személyi sérülés nem történt.

14:55 | Zalaegerszeg: A Pais Dezső úton egy fát döntött ki a szél, amely egy személyautóra borult, melyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

14:58 | Zalaegerszeg: A Landorhegyi úton szintén fa dőlt egy személygépjárműre. A zalaegerszegi tűzoltók távolították el a fát az autóról. Személyi sérülés nem történt.

14:59 | Rédics: A Lenti utcában egy nagyméretű ág egy kamionra dőlt, melyet a lenti hivatásos tűzoltók távolítottak el. Személyi sérülés nem történt.

15:01 | Vonyarcvashegy: A Gábor Áron utcában egy 15 méteres mandulafa hosszában elrepedt és egy épületet veszélyeztetett. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel számolták fel a káresetet. Személyi sérülés nem történt.

15:02 | Kálócfa: A 86-os főútra egy tölgyfa dőlt, ami félpályás útlezárást okozott. A lenti hivatásos tűzoltók darabolták fel a fát és tisztították meg az útszakaszt. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

15:08 | Zalaigrice: A Fő úton egy fa dőlt rá vezetékre, melyet a keszthelyi tűzoltók távolítottak el motorfűrésszel. Személyi sérülés nem történt.

15:25 | Lovászi: A település külterületén egy fűzfát döntött ki a szél, ami teljes forgalmi akadályt képezett. A lenti tűzoltók motosfűrész segítségével darabolták fel a fát és távolították el az útról. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

15:28 | Lovászi: A lakótelepen a viharos szél miatt egy 12 méter magas  fa megdőlt és egy melléképületet veszélyeztetett. A fát a lenti hivatásos tűzoltók motorfűrész segítségével vágták ki. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

15:33 | Zalakaros: A Bor utcában egy fa borult ki, villanyvezetéknek dőlt és a villanyellátást veszélyeztette. A zalakarosi tűzoltók az Eonszakembereivel együtt eltávolították a fát. Személyi sérülés nem történt.

15:35 | Letenye: A település belterületén egy családi ház tűzfalát döntötte le a szél, ami a tetőszintig leborult. A letenyei önkéntesek vonultak a helyszínre és a tetőszerkezetet megerősítették, hogy a szél további károkat ne okozzon. A házban lakó egy fő elhelyezéséről a szomszédok gondoskodnak. Személyi sérülés nem történt.

15:46 | Csatár: A Deák Ferenc utcában egy fa kidőlt és a buszmegállót veszélyeztette. A helyszínre a zalaegerszegi tűzoltók vonultak és motorfűrész segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

15:47 | Zalaegerszeg: A település külterületén Gellénháza irányába a viharos szél az úttestre döntött egy fát. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók távolították el az útról. Személyi sérülés nem történt.

15:49 | Zalaegerszeg: A Bazitai úton egy fa dőlt az úttestre, melyet az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata távolított el. Személyi sérülés, anyagi kár nem keletkezett.

15:51 | Felsőrajk: A Petőfi Sándor utcában egy fa vezetéknek dőlt, melyet  a nagykanizsai tűzoltók távolítottak el. Személyi sérülés nem történt.

15:52 | Pölöske: A település külterületén a szél az útra döntött egy fát, amely teljes szélességben elzárta az utat. A zalaegerszegi tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt és anyagi kár nem keletkezett.

16:02 | Lenti: A Lehel utcában a viharos széllökések megkezdték egy családi ház tetőszerkezetét. A lenti hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és megerősítették a kátránytetőt. Személyi sérülés nem történt.

16:08 | Zalaegerszeg: A Zárda utcában egy nagyméretű fa dőlt egy iskola tornatermének tetejére, melyet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolítottak el. Személyi sérülés nem történt.

16:11 | Keszthely: A Szendrei telepen egy elhagyatott házra dőlt fa, amely a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A keszthelyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt. Személyi sérülés nem történt.