Zalai tűzoltónapló – december 3.

09:12 | Keszthely: A Festetich György utcában egy személygépjármű felborult és forgalmi akadályt képezett. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet áramtalanították. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

 16:25 | Garabonc: A Kossuth utcában egy családi ház kéménye kigyulladt. A helyszínre a nagykanizsai hivatásos tűzoltók, valamint az igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata vonult. A kiérkező tűzoltók a kályhában és a kéményben a tüzet eloltották. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre.

 18:37 | Türje: A Dózsa utcában egy családi ház kéményébe lerakódott korom égett. A helyszínre a Zalaszentgróti Önkormányzati Tűzoltóság és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A tűzoltók a tüzelőberendezésből a még izzó égésterméket eltávolították. A kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere a kéményt átvizsgálta.

 18:42 | Keszthely: A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy lakóépület kéményében keletkezett tűz. A helyszínre a keszthelyi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A tűzoltók a kéményt egy vízsugárral visszahűtötték, a kémény tisztítását a helyszínre érkező kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere elvégezte.

(zala.katasztrofavedelem.hu)