Ünnep előtt – temetői információk

Bár az emlékezés kijelölt napjai még odébb vannak, már náluk járnak gondolataink. Volt szeretteinkre gondolva készülünk Mindenszentekre. Ezekben a napokban már nagyobb a forgalom a temetők környékén. Van, aki csak most tudja teljesíteni belülről fakadó kötelességét, s látogatja meg hozzátartozója sírját, mások még „csak” készülnek. Takarítják, díszítik a nyughelyeket.

beleA kanizsai temetőben október utolsó napjaiban fordul hajrájába az őszi takarítás, lombtalanítás, melyben idén először részt vesznek azok a középiskolás diákok is, akiknek ez egyben a kötelező közösségi munka része.

A temetőt üzemeltető VIA Kanizsa Zrt. kiadott közleménye szerint a temető környékén a közlekedési úgy változik, hogy 2013. október 31. (csütörtök) reggel 9 órától 2013. november 4. (hétfő) reggelig a MAORT lakótelep utcái egyirányúak lesznek. A megnövekvő temetőlátogatói forgalom miatt 2013. október 31-én és november 1-jén a Tripammer utca temető főbejárat melletti szakasza is egyirányú lesz.

A temető november 1-3 között reggel 6 órától este 10-ig lesz nyitva, autóval (mozgáskorlátozottakat és idős korúakat szállító gépkocsikkal) csak délelőtt lehet behajtani.