Vásárcsarnok körüli közlekedés – évtizedes probléma

Kaotikus állapotok uralkodnak hétről hétre a Vásárcsarnok körüli utakon.

bele1A jelenlegi forgalmi rend, a nagy forgalmú parkolók, a buszmegálló, a bevásárló központot együttesen akkora forgalmat generálnak járdán és úttesten illetve a kettő között, mely most már új megoldásokért kiált. A változtatás már csak azért is sürgős, mert ha elindul a városközpont felújításának második üteme, még nagyobb lesz a forgalom a Kalmár utcában. Önkormányzati képviselő manapság nem tud úgy elmenni a csarnokba, hogy ne állítanák meg emiatt. A gyalogosok aluljárót szeretnének, az autósok pedig a gyalogosokra panaszkodnak.

Tény, a lassan húsz éves Vásárcsarnok környezete ebből a szempontból komoly gondokkal küzd. Annak idején az aluljáróra, mely a buszmegállótól vezetett volna át a csarnok földszintjére, nem jutott pénz, s jövőbeni megvalósítása is kérdéses.

Átkelő a semmibe

Átkelő a semmibe

Van viszont olyan, eredetileg a gyalogosok átkelésére kijelölt, kiépített hely, a Spar parkoló és az Európa Tanács utca sarka között, melynél nincs felfestett „zebra”, azaz, ha a gyalogos erre megy, simán legyalogol a járművel közé. Ez utóbbiak vezetőinek sincs egyszerű dolguk, amikor például az Erzsébet térről a csarnokhoz vezető Vásár utca és a Kalmár utca kereszteződésébe érnek. http://www.8800.hu/elo-kamerak/kalmar-utca/.

Az állandó balesetveszély enyhítése érdekében – egy a héten az önkormányzat elé kerülő tájékoztató szerint- megszüntetik a sehova nem vezető gyalogos átvezetőt, és a csarnok felőli oldalon „fizikailag” is elzárják egymástól az úttestet és a járdát. Még május végéig korlátot építenek ezen a 73 méter hosszú szakaszon.