Versenyeztek a zalai erdészek

Az Országos Erdészeti Egyesület idén is meghirdette az „Év erdésze” versenyt, melynek helyi fordulóját 2014. április 30-án rendezte a ZALAERDŐ Zrt. a Bánokszentgyörgyi Erdészet területén.

A versenyen a Társaság 13, az erdőgazdálkodásban dolgozó (azaz felsőfokú szakképesítéssel nem rendelkező) erdésztechnikusa mérte össze tudását. A feladatok között – ahogy az már az előző években megszokottá vált – az összetett, szakmai írásbeli feladatsor mellett szerepelt például felismerési feladat, rönk- és sarang-számbavétel, erdőfelújítás leírása, állományleírás, illetve famagasság- és fatérfogat-becslés, valamint korong- és golyós lövészet, trófeaminősítés.

A versenyen Horváth Péter (Zalaergerszegi Erdészet) bizonyult a legjobbnak, őt Mikulásik Márton (Zalaegerszegi Erdészet) követte a második helyen, míg a harmadik helyet Sütő Szabolcs (Nagykanizsai Erdészet) szerezte meg. A versenyszabályok értelmében a ZALAERDŐ Zrt.-t Horváth Péter képviseli az országos fordulón 2014. június 11-12-én Sárváron, illetve Sopron térségében.