Zsákoltak a diákok

De nem a kosárlabdapályán, hanem a valóságban. tüzes3Homokzsákokat töltöttek a nagykanizsai Tűzoltóságon, s egy kicsit belekóstolhattak abba a munkába, melyet a tűzoltók akkor végeznek, amikor árvíz ellen védekeznek. Akik ebben részt vettek, így, e felkészítés-gyakorlás keretében részben teljesítették az 50 órás közösségi szolgálat egy részét.

Prepok Attila tű. alezredes, polgári védelmi felügyelő először előadást tartott a diákoknak az árvízi védekezésről, majd a kirendeltség udvarán gyakorlatban is megmutatta a homokzsákokból épített nyúlgáttal történő védekezés technikáját. Ezek után minden diák saját maga is kipróbálta, illetve megtanulta a homokzsákok töltésének, összehajtásának és lerakásának szabályos módszertanát.

A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon minden hónapban az utolsó hét minden napján van lehetőség az együttműködési megállapodással rendelkező középfokú oktatási intézmények diákjainak a Katasztrófavédelmi Közösségi Szolgálat (KKSZ) teljesítésére.